Blijf op de hoogte met Google Reader

Met een Gmail account heb je niet alleen een postbus die je kunt bereiken vanaf iedere computer ter wereld die op internet is aangesloten. Je hebt ook de mogelijkheid Google Reader te activeren.

Google Reader is een zogeheten RSS reader. Dat wil zeggen: je kunt Google Reader opdracht geven allerlei sites voor jou in de gaten te houden. Google Reader controleert voortdurend of er wat nieuws op die sites (of blogs) staat en laat het je weten als dat het geval is. Als je je met je Google Reader op zo’n site abonneert weet je zeker dat je er niets van mist. Dit Toeke Tikker weblog kun je bijvoorbeeld aan je Google Reader toevoegen.

Wat moet je doen

  • Zorg dat je een Gmailaccount hebt.
  • Ga vervolgens naar deze site en klik op Nu proberen.
  • Google vraagt je om in te loggen op je Gmailaccount. Doe dat.
    Google komt meteen met een voorstel voor sites waarop je je kunt abonneren (zie Afbeelding).

googlereader
Google Reader doet een voorstel voor sites waarop je je kunt abonneren. Je kunt ook zelf een zoekopdracht geven en naar sites met gewenste nieuwsberichten zoeken. Die site kun je als ‘feeds’ (voeders) aan Google Reader toevoegen. Toeke gaf opdracht te zoeken naar sites met Word tips.

En dan
Google Reader toont je een lijstje met sites die aan de jouw gewenste inhoud voldoen. Maak een keuze uit die lijst door op de knop Abonneren te klikken. Je kunt zoveel sites aanklikken als je wilt en als je je hebt vergist kun je het abonnement ‘opzeggen’ door op de link Abonnement opzeggen te klikken.

Een overzicht van de aangeklikte sites zie je aan de linkerkant van je scherm, onder Subscriptions.

  • Als je klikt op de naam van een site waarop je een abonnement heb, krijg je in je hoofdscherm een opsomming te zien van de laatste nieuwe toevoegingen aan de site.
    .
    googlereader02
    .
    Onder Subscriptions zie een overzicht van de sites waarop je ‘feed’ abonnement hebt genomen.
    Bovenaan kun je een nieuw abonnement toevoegen door te klikken op de knop Een nieuw abonnement toevoegen.

Google Reader bekijken
Iedere keer als je wilt zien wat de abonnementen in je Google Reader aan nieuws te bieden hebben ga je naar de Gmailaccount. Klik bovenin je scherm op de link Reader (zie afbeelding) en je krijgt weer het overzicht van je abonnementen.
Een startpagina toont in het hoofdscherm de laatste toevoegingen.

googlereaderklik
Klik bovenin je scherm op de link Reader en je krijgt een overzicht van je abonnement, met in de startpagina de laatste toevoegingen.

Google Reader helpt je geweldig bij het in de gaten houden van je favoriete sites! Je hoeft niks nieuws meer te missen.

Plaats een reactie