Foto’s zoeken op kleur

In onze workshop Fotomozaïeken maken vertelden we al over de site Flickr als geweldige vindplaats van foto’s en over fotograaf Jum Bumgardner die daar op zijn eigen manier Mozaïekportretten van maakt.

De Experimental Colr Pickr
Jim Bumgardner heeft onder de naam Krazydad een weblog waarmee hij de wereld op de hoogte houdt van zijn experimenten en belevenissen met de fotografie.

Bumgardner ontwikkelde een tool waarmee je op kleur kunt zoeken naar foto’s. Handig als je voor een project beelden in een bepaalde kleur nodig hebt. Het is de Experimental Colr Pickr die je op zijn weblog aan kunt klikken.

Hoe werkt het?
Midden in de Experimental Colr Pickr zie een bloemvorm met kleuren. Klik op een kleur en je ziet de fotootjes rond de Colr Pickr van kleur veranderen. Het schuifje rechts van de bloemvorm kun je met je muis op en neer schuiven. Hiermee krijg je foto’s met meer of minder zwart erin.

Je kunt doorklikken op de kleine fotootjes rond de Colr Pickr. De Experimental Colr Pickr is gekoppeld aan Flickr en als je op zo’n fotootje klikt kom je dus terecht bij een foto die op Flickr staat.

Veel foto’s op Flickr mag je vrij gebruiken, maar …. niet álle foto’s. Kijk dus wel even goed hoe het zit met de rechten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: