Ook fan van de Koetjesreep?

Een jaar of drie geleden baarde de website Red de Koetjesreep opzien. Gevreesd werd dat de reep zou verdwijnen, nadat het merk in 1999 door de Belgian Chocolate Group was gekocht van Klene.

Niets was echter minder waar, de reep met de bekende ‘Delftsblauwe’ wikkel is nog gewoon te koop.

De geschiedenis van de Koetjesreep gaat vele tientallen jaren terug, maar voor velen lijkt het wel of hij er altijd al is geweest. Rond de actie Redt de Koetjesreep haalden veel mensen herinneringen op aan de reep. Oma’s en tantes werden veelvuldig opgevoerd als verstrek­kers van de lekkernij, die alleen al om die reden sentimentele gevoelens oproept. Opvallend daarbij is dat degenen die reageerden in bijna alle gevallen idolaat zijn van de Koetjesreep. Er is dus een heuse schare fans voor dit ‘oer-snoep’.

Bij de overname is nagenoeg al het historische materiaal verdwenen. Juist vanwege de herinneringen die bijna iedere Nederlander en Vlaming wel aan deze oud-Hollandse Koetjesreep lijkt te hebben, wil de chocoladefabrikant de geschiedenis zo duidelijk mogelijk in kaart hebben.

Daarom is een weblog in het leven geroepen waar iedereen zijn bijdrage aan kan leveren.
Via koetjesreep.com wordt onder meer gezocht naar boeken waarin de Koetjesreep wordt genoemd, oude wikkels, advertenties, musea, liedjes, films en andere websites waar over de Koetjesreep wordt gesproken. Waardevolle inzendingen worden beloond met een sixpack.

Bron: Dagelinks.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: