Reizen door de ruimte

Beelden uit de ruimteOp Google Sky kun je een reis door de ruimte maken. Met de laptop op schoot kun je via je eigenste internetverbinding door melkwegstelsels zwerven en planeten en sterren zien die miljoenen lichtjaren van de aarde verwijderd zijn.

Google Sky is er in twee versies. Eentje waarin je het heelal gewoon in je webbrowser kunt bekijken, en eentje waarvoor je software op je pc moet downloaden.

Voor je aan het downloaden slaat kun je eerst eens naar Google Sky surfen en genieten van wat de browserversie te bieden heeft. De browserversie van Google Sky lijkt veel op Google Maps. Net als bij Google Maps kun je schuiven met een handje (pannen), in- en uitzoomen en via een zoekscherm naar specifieke bestemmingen zoeken.
Trouwens, ook Google Moon en Google Mars werken zo.

Als je in zoekscherm van Google Sky bijvoorbeeld Jupiter typt, verschijnt het symbool van de planeet , plus zijn positie op het moment dat hij door Google werd vastgelegd. Met de schuifbalk kun je binnen seconden door de ruimte reizen en inzoomen op de planeet.

Hubblefoto’s
Onderaan de pagina zie je zeven thumbnails (kleine plaatjes). Door erop te klikken navigeer je naar series kleine foto’s van zonnestelsels en naar bijvoorbeeld opnamen die met de Hubble telescoop zijn gemaakt. Als je op de kleine foto’s klikt, krijg je schitterende vergrotingen te zien. Via start kom je weer terug op het uitgangspunt.

Worldwide Telescope van Microsoft
Microsoft volgde het voorbeeld van Google met worldwidetelescope.org. Een belangrijk verschil met Google is dat je beslist speciale software moet downloaden. En als je computer al vol zit met allerlei programma’s heb je daar waarschijnlijk niet zo’n zin in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: