Sites met miljoenen voorouders

drentsarchiefOp de site van het Drents Archief zijn sinds 25 mei gegevens te vinden van mensen die in de heropvoedingsgestichten waren ondergebracht. Deze gegevens zijn te raadplegen op Drenlias.nl.
Behalve in burgerlijke stand en DTBgegevens kun je daar zoeken in de persoonsregisters van de 19de eeuwse Drentse armenkolonies in de bestanden Maatschappij van Weldadigheid en Veenhuizen. De registers bevatten namen en signalementkaarten met foto’s van paupers en landlopers die uit heel het land naar deze heropvoedingskolonies werden gestuurd.

De grootste site van Nederland waarop je voorouders kunt zoeken en vinden is Genlias.nl.
De informatie op genlias is afkomstig uit de registers van de burgerlijke stand. In samenwerking met de regionale archiefdiensten worden de gegevens uit die actes ingevoerd in een enorme database. Inmiddels zijn er ruim 11 miljoen actes verwerkt.

Als je op zoek bent naar Friese voorouders is de site van Tresoar onmisbaar. Op Tresoar.nl kun je zoeken naar gegevens van na 1811 en naar gegevens van voor 1811. Het verschil is dat de gegevens van na 1811 afkomstig zijn uit de burgerlijke stand die door de overheid is bijgehouden en de gegevens voor 1811 uit de Doop-, Trouw- en Begraafregisters van de kerken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: